ruben-min.jpg

Ruben 
Bruggeling

 

Een visueel sterk ontwerp spreekt  vooral als het samenkomt met de achterliggende visie

Backstory

Studio Opgetakeld is in begin 2020 ontstaan na jaren ontwikkeling en groei (meer dan 7 jaar) vanuit mijn passie voor grafische vormgeving. In mijn werk als kunstenaar en ontwerper heb ik door de jaren heen leren kijken en vertalen hoe je uit persoonlijke betrokkenheid en door het stellen van de juiste vragen kan bijdragen aan een visuele identiteit van een project of product. Het begrip 'optakelen' bevat dit verhevene aspect; ik wil mensen op speelse wijze helpen om hun visie in beeld te brengen en op een juiste manier te vertalen. Autonome kunst en vormgeving staan daarom in mijn werk niet altijd zo ver uit elkaar; ze verschillen misschien in beeldtaal en doelgroep maar beiden gaan over symboliek, ervaring, verbinding en communicatie. Door deze overlap van disciplines heb ik mijn beeldende vermogens kunnen verrijken en de mogelijkheid om naast het uitvoeren van grafische projecten ook mijn autonome kunstprojecten van een grafische beeldtaal te voorzien. 

Mijn opdrachtgevers

Culturele instanties waaronder;
Bibliotheek Deventer

Samenwerkingen met vormgevers; Comceptum(Kampen), Brand for Life (Zwolle)

Scholen;
Alfa College Hardenberg, Windesheim Zwolle

Zingevende instanties;
Praktoraat verschillen waarderen, OLV Basiliek Zwolle, Re:Link studentenpastoraat

Freelance platforms zoals;
Hoofdkraan.nl

En natuurlijk met;
Particulieren, bedrijven, Start-ups & Freelancers

 

Skillset & toolbox

Software waaronder mijn favoriet; Affinity software suite (Designer, Publisher, Photo), Ipad Pro met Procreate. Kan ook overweg met Adobe software suite; Illustrator, Photoshop, Indesign, after effects (basis), Premiere Pro (basis). Blender (3d software), Natron (basis)

Professionele tools & hardware: Notebook met Ryzen 9 5900hx, 30gb ram, RTX3070. Ipad Pro 2021 256gb + apple pencil. Oculus Quest. Wacom tekentablet

kan overweg met; Windows, Linux (mijn standaard), iOS, MacOs
 

Werkwijze
 

Schermafdruk van 2021-11-15 23-24-10.png