top of page

Caleidoscopisch
Kijken

DTP
Magazine & spel
educatief ontwerp


 

Samen met kunstdocent Marieke Herweijer hebben we voor het practoraat 'Verschillen waarderen' deze educatie ontworpen. Aan de hand van een theorie van onze opdrachtgever Birgit Pfeiffer hebben we het symbool van de Caleidoscoop gebruikt als metafoor voor zowel de inhoud van haar theorie als voor de vormgeving. Wij hebben dit zo vertaald dat in de opmaak van het boekje de verschillende symbolen, vormen en kleuren van de caleidoscoop terugkomen. Ook werken we met transparantie en verwijzingen die doen denken aan een caleidoscoop.

 

Bij deze theorie horen zogenaamde 'verkijkers'. Dit zijn kaarten die aan sluiten bij de theorie; tools die helpen om in een gesprek rondom complexe vraagstukken je blik even te verzetten. Ook bij deze kaarten is er een vertaling ontworpen vanuit de thematiek van de caleidoscoop. De begrippen, draaien, schudden, inzoomen en uitzoomen worden gebruikt om  op speelse en praktische wijze opdrachten uit te voeren en vragen te stellen. In het boekje is een QR-code te vinden waardoor lezers ook hun eigen verkijkers-kaarten kunnen ontwerpen en hun ervaringen kunnen delen. De doelgroep van dit project is allereerst de docent, coach en begeleider in het Mbo-onderwijs.

Voor meer informatie kun je hier terecht

Heb jij een idee, theorie of vraagstuk dat je graag concreter zou willen vertalen? Wij ontwerpen educatie die daar bij aansluit.

Helder communiceren. Een magazine, tijdschrift of infographic kan een mooi verhaal vertellen over jou product of dienst. Wij denken samen met jou na hoe we het magazine in een spraakmakende layout kunnen opzetten en geven deze met oog voor detail vorm. Laat klanten ook jouw verhaal zien en lezen! Neem vrijblijvend contact met ons op.

contact
qoute.png

December 2022

Een prettige en inspirerende samenwerking rondom boekje Caleidoscopisch kijken naar complexe vraagstukken voor het practoraat Verschillen Waarderen

qoute_edited.png
stars.png

Educatie ontwerp | DTP

Birgit Pfeiffer | Praktoraat Verschillen Waarderen

bottom of page